Serial cyklistických akci nového typu: 8.5.2014 Tuchoměřice -Libušín ; 21.6.2014 Nové Strašecí - Křivoklát ; 14.9.2014 Hostivice - Krivoklatske okruhy více ZDE

5. 9. 2013

Cyklistická rallye - co to je a jak to probíhá

Cyklistická rallye, kterou je  např. akce "O nejlepšího vrchaře", je nový typ akce, kdy se cyklista pohybuje více méně cestovní nikoli závodní rychlostí mezi jednotlivými rychlostními zkouškami. Mezi zkouškami se může jet individuálně, ve dvojicích, ve skupinkách, povídat si ... jet víceméně tak, aby se na několika rychlostních zkouškách a výhradně  na nich dosáhlo, co nejlepšího času.  Samozřejmě není možno jet libovolně pomalu nebo si dát někde dlooouuuuhý oběd nebo masáž :-). proto je zaveden časový limit na absolvování celé trati s kontrolními limity na mezičasech (typicky bufetech). .

V případě výše zmíněné akce je limit pro dlouhou trať stanoven mezi 5  a 6 hodinami (hrubý půměr mezi 20 a 24km/h) Stejný limit je i pro trasu B, což odpovídá hrubému průměru 14-17km/h).

Podle těchto mezičasů je možné zvolit i správnou trať pro Vás - v případě "Vrchaře" po třetí RZetě. Pokud nesplníte limit na druhém bufetu (po páté zkoušce - v Chýňavě) budete nasměrováni na kratší trať (o cca 22km a 2 stoupání)

Do samotné rychlostní zkoušky se startuje jednotlivě, typicky s intervalem 30 sekund, jako do běžné časovky. A jako časovku ji také pojedete. Samozřejmě bez jízdy v háku ať již za jiným cyklistou, autem nebo přítelkyní na motocyklu ;-)

Celkové výsledky jsou pak stanoveny podle součtu časů na všech těchto zkouškách.


Jo, a na cestu gel,  cestou 3 bufety, v cíli guláš, pivo  a losované ceny ... :-) .... a počasí ...

Těšíme se na Vás, děkujeme za podporu a   věříme, že se Vám akce bude líbit.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Letní vrchař, co startuje na jaře? :-) Budou v předstihu aspoň pár dní nastříknuté startovní a cílové čáry?

ANO,ANO řekl(a)...

Ano startuje na jaře. Končí v létě. Vítání léta (léto začíná 21. června 2014 v 12:51:17h).

Čáry tam budou pár dní předem stejně jako na jarním vrchaři.